28 Mayıs 2010 Cuma

Kısacık Saçlarım (!) Ve Kısa Saç Modelleri

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Konu saçlarım veya kendimde yapacağım herhangi bir değişiklik olduğunda hep cesur oldum, denemekten korkmadım nedense.Ya burcumun özelliği ya da tamamen bana has bir özellik bilmiyorum.Çünkü sonucu beklediğinizden kötü olsa değişiklik adı altında yapılan her şey insana gerçekten iyi geliyor.

Ne anlatmak istediğime gelecek olursak şöyle söyleyebilirim ki; bir takım nedenlerden dolayı saçlarımı tamamen kazıtmak zorunda kaldım.Ama korkulacak bir şey değil bunun nedeni; küçük bir deri hastalığı ve saçlarımı yıllardır boyamamdan kaynaklı olarak meydana gelen yıpranmalar ve gözle görülür bir şekilde belli olan saç yanıkları.Nasıl cesaret ettiğime gelecek olursak; ilk başta tereddüt ettim tabi ki  ama sonra hiç elim titremeden ve acımadan bir güzel kestim saçlarımı.Tabi ben tam olarak beceremediğimden dolayı berberde tekrar usturaya vurdurmak durumunda kaldım :)

Paylaşmak gibi bir niyetim yoktu aslında, her ne kadar etrafımdakilerin tepkileri güzel olsa da zaman zaman aynaya baktığımda hala kısa şaşkınlıklar yaşıyorum çünkü.Ama işlemi gerçekleştirmeden önce internette saatlerce nasıl bir görüntü ortaya çıkacağına dair derin araştırmalar yapmak durumunda kaldığım için paylaşmayı görev biliyorum :) Aklında olan varsa belki az da olsa fikir verir belki diye düşünüyorum.

Nasıl hissettiğime gelecek olursak, ilk gün sabah uyandığımda saçları toplamak istedim ama toplayacak saçlarım yoktu :) Bir süre elime toka alıp aynı şeyi yapmaya çalışsam da yavaş yavaş alıyorum duruma.Ama kesinlıkle pişmanlık ya da herhangi bir üzüntü duymuyorum.Her bakımdan yapılması gereken buydu çünkü.

Bu arada saçlarım uzamaya başlayınca nasıl bir görüntü oluşacağını merak ettiğim için kısa saçlarla ilgili derin araştırmalar yaptım.Aşağıda modelleri sizinle paylaşıyorum saçlarını kestirmek isteyenlere yardımcı olur belki diyerek.Eski halimi merak edenler şu fotoğraflara bakabilirler :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

35 yorum:

! POSH BUTİK ! dedi ki...

çok büyük bir değişiklik, öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ediyorum seni! Peki bazı sebeplerden dolayı diyorsun,yıllardır boyamandan kaynaklanan vs... ben de yıllardır saçımı boyayan biriyim, eğer senin için sakıncası yoksa biraz açar mısın bu sebepleri?? Yani boyadan kaynaklanan yanmalar falan bende de oluyor zaman zaman ama kazıtmaya kadar gidecek bu sebep nedir biraz merak ettim açıkcası. Bu arada yüzün minyon ve güzel olduğu için yakışmış herkese yakışacak bir model değildir bu bunu da söylemeden geçemeyeceğim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok zor bir karar vermişsin kuzucum ancak gerçekten yakışmış:) Saçlarımı ilk 16 yaşımda kestirdiğim ve 27 yıllık hayatıdmda en kısa hali bile omuzlarında olan biri olarak benim için mümkünü olmayan bir şey yapmışsın. Cesaretini alkışladım valla:) Süpppperrrrrr

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

inanmıyorum!
seni en cesur modasever ilan ediyorum ve tebrik ediyorum!

hokka burnundan dolayı da çok yakışmış, ne yalan söyleyeyim bu kadar yakışacağını saçn uzunken düşünmezdim.

çok ama çok orjinal!

ayrıca ne kadar sağlıklı uzayacaklar bi düşünsene:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Posh butik şöyle açıklayayım; benim küçüklüğümden beri avuçlarımın içinde sedef denilen bir tür deri hastalığı vardı.Yıllarca gitmediğim doktor kalmadı ama yine de çare bulunamadı.Zaten sedef asla tamamen geçti denilebilecek bi hastalık değil.O kadar uğraşımız sonucunda en son gittiğim bir doktorun sayesınde iyileşti.Ama iyileştikten 1 sene sonra kulağımın arkasında çıktı.Kendi kendine geçer diye bekledik geçmeyince de doktorum lazer tedavisine başlamaya karar verdi.Saçımın sadece kulağımın arkasında kalan küçük bi kısmı kazıtılacaktı ama ben saçlarım daha sağlıklı ve doğal renginde olsun diye tamamını kazıttım.

Güzel yorumun için de teşekkür ederim ayrıca ben de her geçen gün daha çok seviyorum (:

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Burcu'm teşekkür ederim..Dediğim gibi ben çok cesurum bu konularda kötü olacağını bilsem de yapardım ama tahminimden daha iyi oldu (: En azından daha sağlıklı ve tamamen kendi renginde olacak saçlarım en güzel yanı da bu zaten :)

! POSH BUTİK ! dedi ki...

anladım canım açıkladığın için teşekkürler, o zaman ben seni cesaretinden dolayı yine kutluyorum! Her yerini kazıtman gerekmiyormuş sen büyük bir cesaret örneği gösterip hepsini kazıtmışsın, değişikliği gerçekten seviyorsun demekki:) Sedef hastalağı ile ilgili de geçmiş olsun umarım lazer etkili olmuştur ve bir daha çıkmaz. iyi akşamlar...

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Seda'cım teşekkür ederim çok, o ünvanı seve seve kabul ederim senin elinden olması da ayrı bi güzel olur(: ben dediğin gibi en çok daha sağlıklı ve tamamen kendi renginde olacakları için sevdim.Üstelik inanılmaz çabuk bir şekilde uzuyor bile (:

Posh butik teşekkür ederim iyi dileklerin için, hem saçlarım hem de sağlığım için en iyisi oldu :) Sevgiler..

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

tatlı cevabın için teşekkür ederimm!
sevgiler:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

ben teşekkür ederim canım benim, sevgiler :)

Rh+ dedi ki...

Öncelikle çok çok gecmis olsun,cesaret edip iyi ki kestirmissin daha sağlıklı cikacaklardir,hem yaz dönemine denk gelmesi avantaj...çok da yakistirdim ben sana;)

asmabahce dedi ki...

yahu çok da yakışmış:) bu yaşda kestirmiycektin de ne zaman kestircektin:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Rh teşekkür ederimmm :) sağlıklı ve doğal olacakları için seviniyorum ben de en çok, dediğin gibi çok da rahatlar ohh püfür püfür (:

Asmabahçe sana da teşekkür ediyorum çok ve söylediğine de sonuna kadar katılıyorum:)

Akay Perker dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Saçlarını sürekli kazıtan biri olarak çok keyifli ve rahat olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki bir kadın için böyle bir hareket, oldukça cesur bir girişim olmuş.

Ayrıca bunca kısa saçlı modelin arasında Winona Ryder'ı görmemek garip geldi. En güzel kısa saç modellerini onda gördüm ben.

nermin dedi ki...

cnm ay süper olmuşun hani kötü duruyordu çok sanslısn yuzun burnun uyum ıcınde cok yakışmış .
benim kuzenımde yapmıstı sen gıbı ama o ılk ay 4-5 kere kazıdı çok faydasını gördü sende bence ılk ay sıkca kazıki tam fayda etsin ne dersin cnm

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Akay, teşekkür ederim herkes cesurca olduğunu söylüyor ama bana normal geliyor nedense, sadece alışması biraz zaman alıyor o kadar (: Winone Ryder da sen söyleyince geldi aklıma onu da ekliyorum hemen..Sevgiler (:

Nermin en çok senin ısrarlarına dayanamayarak koydum zaten, teşekkür ederim güzel yorumların için :) Çoğu kişi de senin söylediğin söyledi canım bi 10 gün sonra tekrar kazıtmayı düşünüyorum ben de o yüzden :)

nermin dedi ki...

tşk ederim cnm. ama artık şapkaların arkasına saklanmadan normal gundelık hayattakı fotolarını beklıyoruz daha ne gıydın nasıl oldu onlarıda yorumlıcaz dımı ama:)
10 gün sonrada kazıtırsan o gunku halınıde koyarmısn cnm bakalım sıfır saçla ne kadar göz alıcı olcan:)
ya birde çok oldum ama ılk an kafana değince ürkmedınmı nasıl bısıykı merak ettımde.

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

canımmmm wallahi tebriklerr buyuk cesaret ..:)hımm şimdi istediğin modeli yapabilirsin uzadıkca hemm

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Nermin şu halinden çok da farklı değil aslında ilk hali :) ne giydim bölümünü de ihmal ettim bu ara ama sınavlarımdan dolayı pek dışarı çıkamıyorum hep o yüzden :)Tekrar kazıttığımda da koyarım fotoğrafları..Valla korktun mu sorusuna gelırsek hem çok cesaretli hem de soğuk kanlıyım o yüzden hiç korkmadım :)

Mine benim diğer adım cesaret :) ben de merak ediyorum uzadıkça nasıl olacak bakalım :*

SvGLove dedi ki...

Çok cesurca!Ama sağlık söz konusu olunca akan sular durur di mi?Yeter ki sağlıklı olalım,diğer şeyler er ya da geç kazanılır:)
Yüzün güzel,burnun hokka olunca korkulacak bişi olmasa gerek böyle kestirmek.Zaten bir kaç aya uzar,çok ta güzel olur.
Sevgiler...

fajohn dedi ki...

kısa saçlı hatunlar hep güzel görünür gözüme. ama bu kadar kısanın da güzel görüneceğini düşünmemiştim. çok güzel olmuşsun.

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

SvGLove çok teşekkür ederim güzel yorumların için, dediğin gibi önemli olan sağlık..Çok hızlı bi şekilde uzamaya başlardılar bile zaten :) Öpüyorum çok , sevgiler..

Fajon, ne güzel bi yorum olmuş teşekkür ederim çok (:

kamen dedi ki...

Arkadaş nasıl bi cesarettir bu anlamadım ki.
Kutlarım tebrik ederim.

by Gökçe&Gizem Özerden dedi ki...

inanılmaz bir cesaret ama kestirdikten sonra pişman olunmuyor.Benim de saçlarım belimdeydi suanda küt omuzlarıma bile değmiyor ama bunca yıldır neden yapmamışım diye düşünüyorum en doğru karar=)tadını çıkar:)http://gokceozerden.blogspot.com/

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

bana çok normal geliyor neden bilmiyorum ama :) Gökçe dediğin gibi asla ve asla pişman değilim yine olsa yine yaparım :)

fashion house by zeto dedi ki...

Canım öncelikle tebrik ediyorum seni bu cesaretinden dolayı sağlık için herşey yapılır zaten şimdi sağlıklı gür saçlara kavuşacaksın ayrıca çok yakıştırdım ben sonuç olarak yüzün güzel:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Zeto teşekkür ederim güzel yorumların için, şimdiden sağlıklı saçlara kavuşmaya başladım bile (:

ZET Fashion dedi ki...

o kadar tatlı ve guler yuzlusunn kii hiç kötü durmamış... hepmizden saglıklı pııl pırıl saçların olucak :))

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Zet çok teşekkür ederim ne güzel bir yorum bu..Ne kadar sağlıklı olacaklarını düşündükçe, sabırsızlanıyorum ben de bir an önce uzasın diye (:

Unknown dedi ki...

cesaretten çok özgüven bence seninkisi tebrik ediyorum:)
çok da güzel olmuş...ben bayıldım:)

sb dedi ki...

çok yakışmış ve işin güzel tarafı yeni çıkan saçların eskisinden çok daha sağlıklı olacağı. natalie portman, demi moore, sinead o'connor da benim aklıma gelenler. benim kestirmeye kıyamadığım belime kadar uzanan saçlarım vardı. kanser oldum ve ilk tedavi sonrası hepsi gitti. büyük bir travma yaşayacağımı düşünüyordum ama çok yakıştı. şimdi tedavim bitti ve saçlarım yavaş yavaş uzuyor. kullanımı o kadar rahat ki sanırım bir daha saçımı uzatamayacağım :)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

gulden teşekkür ederim (:

sb; çok çok geçmiş olsun sana çok sevindim atlattığına, umarım aynı şeyleri yaşamazsın bir daha. Senin de dediğin gibi o kadar rahat ki ben de düşünmüyorum hiç uzatmayı (:

Stil Direktoru dedi ki...

ne yaptı bu kız derken baktım neler olmuş helal sana

yaz yagmuru dedi ki...

Bugün bende saclarimi sifira vurdum
Saclarim cok inceydi ve herkez benimle dalga geciyordu bende cok fena bunalmistim dedim kendi kendime madem KEL diye dalga geciyorlar benimle O zaman tamamen kel olayimda tam olsun
cok acayip bi duygu ama durupduruken gülme geliyor bana

Adsız dedi ki...

tatlım seni tebrik ediyorum. aslına bakarsan aynı şeyi ben de yaptım ve tesadüf eseri netten bu yazıyı okudum ve gerçekten çok şaşırdım. çünkü bu çılgınlığı yapacak sadece ben varım diye düşünüyordum ve yalnız olmamam beni mutlu etti açıkçası. ben de yanıklardan dolayı kazıttım saçlarımı dip boyam geldiğinde ben bütün saçlarımı boyuyordum buda yanmasına sebep oldu. 2 ay oldu kazıtalı ve şuan saçlarım 3 cm. ve ilk kez bu gün dışarı saçım açık çıktım. bir an önce uzamasını dört gözle bekliyorumD: sana da çok yakışmış ayrıca bunu belirteliyim

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun çok yakışmış güle güle kullan