11 Mayıs 2010 Salı

1 İnsan, 10 Gün, 3 Farklı Saç Rengi (:


Sanırım dünyanın saç rengini ve modelini en çok değiştiren insanı Rihanna'dan sonra benimdir herhalde..8.sınıfta mezuniyet balosu için saçımı mavi siyaha boyattığımdan beri, hız kesmeden değiştirmeye devam ediyorum.Saçımın kendi rengini unuttum, koyu kahveydi sanırım.

İlk fotoğraftaki sarı saçlarımı 2008 Kasım ayından beri kullanıyordum..Çok ani bir istekle, ben sarışın olmaya karar verdim deyip soluğu kuaförde almıştım.Çıkan sonucu çok beğendiğim için 3 hafta öncesine kadar yani 1,5 senedir de kullanmaya devam ettim..Röfle yaptıranlar bilir; eğer saçlarınızı koyu renkse 1.5 ayda bir kuföre gidip en az 100 TL gibi bi rakam karşılığında dip boyası yaptırabilirsiniz.Tabi en sonunda, hem verdiğim paraya acıyıp hem de saçlarımın yıpranması dolayısıyla saçlarımın rengini değiştirip, kendi boyayabileceğim bir renge çevireceğim dedim ve 2. fotoğraftaki gibi kızıl oldum.Ortaya çıkan sonucu ben ve herkes çok beğendi.Ancak saçlarımın tabanı çok açık sarı olduğu için, boya 1 haftada aktı ve şu fotoğraftaki gibi pembe oldu.

Uzun araştırmalarım sonucunda kızılın da sürekli akan bir renk olduğunu öğrendim ve 1 haftalık kızıl saç aşkıma veda ettim.En sonunda da ''bu böyle olmayacak, kendimi bildim bileli saçlarımın rengini değiştirmekle uğraşıyorum yeter artık'' deyip kendi rengime dönmeye karar verdim.3. fotoğraf ise saçlarımın son, yani şu andaki hali.Kendi doğal saç rengimden daha açık ama 1 hafta sonra 1 kere daha boyatıp koyu kahveye daha yakın bir saç rengine kavuşmayı hedefliyorum, umarım bu son saç rengi değiştirişim olur..Unutmadan, bu değişimlerin hepsi 10 günde gerçekleşti,yani 10 gün gibi kısa bi süre içerisinde 3 rengi de kullanmış oldum.

Bu arada belki merak edersiniz; 3. yani en son fotoğraftaki saçlarımın rengi Loreal Casting bal kahve, numarası da 634..Lorealin boyasını ilk defa kullandım ve çok memnun kaldım size de kesinlikle tavsiye edebilirim..28 yıkamaya kadar dayanıklı ve diğer boyaların aksine çok hoş bir kokusu var.



9 yorum:

Doorstepping dedi ki...

İnsan saçları ile oynamaya başladı mı gerçekten duramıyor :) Hepsi sana çok yakışmış bu arada ;)

enes güler dedi ki...

evet, sondaki başarılı bir seçim. iyi günlerde kullanın :)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Doorstepping; Çok teşekkür ediyorum ve kesinlikle katılıyorum sana..bir başladı mı bir daha bırakamıyor insan (:

Enes; teşekkür ederim ben de iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum umarım bu son olur (:

Unknown dedi ki...

yorum yapmadan geçemeyeceğim şekerim kesinlikle sarı saç diyorum ve blogunun takipçisi oluveriyorum:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Gülşah öyle deme hemen etkilenen bi insanım zaten (: Şaka bi yana o kadar yıpranmıştı ki saçlarım artık dur demek gerekiyordu..Teşekkür ederim ayrıca, hoş geldin bloguma (:

Unknown dedi ki...

her renk cok tatlı ama ben kendımı dusunemıyorum 15'de bir kuaförde en güzelini yapmışsın kendi rengine dönsün saçlar

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Teşekkür ederim moda(e)rator, bence de en sağlıklısı bu oldu.

fashion house by zeto dedi ki...

Canım her renk gerçekten çok yakışmış kendi rengide çok güzel off benimkilerde yıprandı ama dönemiyorum eski rengine sevgili uğruna işte 15 günde bir boyuyorum:)

Moda Modunda (Ebru S.) dedi ki...

Teşekkür ederim canım (: Maalesef benim saçlarım da çok yıprandı o yüzden artık vazgeçtim..Önümüzdeki hafta kahveye boyanacak bir kere daha, kendi rengi de o olduğu için uğraşmayacağım bir daha saç boyatmakla falan (:

bi aralar ben de 'sevgili' faktörü yüzünden dokunamıyordum saçlarıma ama şimdi rahatım..İnsanın sevgilisinin olmaması bazen iyi oluyor yani (: