22 Temmuz 2010 Perşembe

Ayrık Dişler Avantaj Mı;Dezavantaj Mı?


Ayrık dişli kişiler özellikle de kadınlar hakkında geçmiş çağlardan bu yana farklı toplumlarda değişik inanışlar oluşmuş..Afrika kabilelerinde ayrık dişin bilgeliği simgelediğine,orta çap Avrupasında ise ayrık dişli kadınların çapkın,hafif meşrep olduğuna inanılmış..Günümüzde ise ayrık dişlilerin şanslı,yüksek iradeli kişiler olduğuna inanılıyor..

Bunları bir kenara bırakıp dış görünüş üzerindeki etkilerine gelirsek ortaya değişik görüşlerin çıktığını görebiliriz.Kimi ayrık dişli insanları seksi ve farklı bulsa da çoğunluk bunun bir eksi olduğunu hatta kötü göründüğünü düşünüyor.ben azınlıktan yanayım;bana göre ayrık dişli insanlar daha karakteristik duruyor,dişleri yüzlerine ayrı bir anlam katıyor.

Zaman içinde her şey gibi güzellik kavramları da değişiyor.Önceden çok rağbet gören sıfır beden şimdilerde yerini normal vücut ölçülerine bırakmış durumda mesela.Modacılar ve markalarda bu genellemelerin dışına çıkarak daha azınlıkta olan ayrık dişli modellerle ve oyuncularla çalışıyor.

Mesela Chanel’in yeni ruj serisi olan Rouge Coco de Chanel’in yeni yüzü Johny Deep’in de sevgilisi olarak tanıdığımız Vanessa Paradis.İngiliz kozmetik devi Rimmel İse bir başka ayrık dişli güzeli Georgia Jagger’i seçti model olarak..Ekranların vampir akımının en önemli karakterlerinden biri olan Sookie Stackhouse’u canlandıran Anna Paguin de ayrık dişli güzellerden.Tabi bu kadar değil ayrık dişli ünlülerimiz;Madonna,Brigette bardot,Lauren Hutton,Lara Stone da bu isimlerden bir kaçı..Görünüşe göre bu ünlüler hallerinden memnun zira bunu değiştirme gibi bir imkanları var.Size göre durum ne peki; sizce ayrık diş bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı?




15 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunlarınki harbiden ayrıkmış :) Bence kötü durmamış farklı duruyor temiz ve bakımlı olduktan sonra :)

mustafa dedi ki...

ben cikmistim ayrik disli bi hatunla..uzak durun lanetliler:)

nermin dedi ki...

bence hos ve sıradısılar

Duygu Fedakar dedi ki...

bencede ayrı bi anlam katıyor ama çok fazla olmasıda şarapçılar gibi durur bunlarınki güzel:D

We are the Hippies dedi ki...

insan bakımlı ve temiz olduktan sonra her şey yakışır bence... çok kötü bir durum değil... üstteki fotoğraflardan gayet taş bir kadın çıkmış ortaya =)

Adsız dedi ki...

bende ayrık dişliyim ama görsel olarak hoş durduqunu pek söyleyemiycem rahatsız oluyorum gülerekn süreklii elim azımda özellikle fotoğraflarda dişlerimi göstermeden gülümsemeye çalIşıyorumm hiç memnun değilm :(:(

Seda Maç dedi ki...

avantaj olmasını umuyorum :D

Adsız dedi ki...

ben de ayrık dişliyim, artodonti tedavisine başladım, 27 yaşındayım, çünkü psikolojim bozuk, şaka gibi ama öyle, ağzımı açmamam mümkün olsa da hiç açmasam keşke diyordum, herkes yakıştırıyor hatta ben söylemeden fark etmediklerini söylüyordu. bi adam beni terk etse sebebinin dişlerim olduğunu düşünüyorum hemen. bunun sonu yok biliyorum, şimdi dişlerimi yaptırıcam sonra memelerim küçük silikon koysam mı acaba diyeceğim, ya üstelik ben akademisyenim, güçlü bi kadınım, entelektüel bi çevrem var ama çocukluğumdan beri kendime bile itiraf edemediğim kompleklerim var. adam bana ayrılalım der demez ben tel taktırmaya gittim. :( galiba manyağım :( buraya niye yazdım bunu, çünkü etrafımdaki kimseye bunu itiraf edemem, ve üstelik 7 aydır da ağlayamıyorum.

Adsız dedi ki...

biliyrmusun aynıyız seninle . Etrafdaki insanların benle çıkmamalarını sebebi bu diye düşnüyrm . En yakın arkdşımın kapalı ve aşık oldğum insan onla cıkıyor . Bende 19 yasındym ve tel düşünyrm . Mutlu olmak istiyorum artık . Bende neden yazdıgımı bilmiyorum . Gülmeyi cok seviyorum cok gülyrm .Biryle bulşmaya gderken çekiniyorumm . bana mutluluk dile . bende sana diliyorum .

Adsız dedi ki...

biliyrmusun aynıyız seninle . Etrafdaki insanların benle çıkmamalarını sebebi bu diye düşnüyrm . En yakın arkdşımın kapalı ve aşık oldğum insan onla cıkıyor . Bende 19 yasındym ve tel düşünyrm . Mutlu olmak istiyorum artık . Bende neden yazdıgımı bilmiyorum . Gülmeyi cok seviyorum cok gülyrm .Biryle bulşmaya gderken çekiniyorumm . bana mutluluk dile . bende sana diliyorum .

Adsız dedi ki...

hahaaa:)))benim ön dislerde ayrik bunlar kadar degil tabi ama gülerken agzimi hic kapamam bence cok tatlilar:)))onlar benim ve zaten guzellik konusundada hic sorun yasamadim...tesekkurler Allahim dislerim ve guzelligim icin;)

Adsız dedi ki...

ayrık dişliyim ama asırı derecede bi rahatsızlık duymuyorum :) yakışmasaydı allah böyle yaratmazdı :) begenen böyle begensiin :)

Unknown dedi ki...

Bu resimlere bakınca ayrık dişlerin karakteristik durduğunu düşünüyor insan ama herkese bu karakteristik imajı katmadığı kesin  Dış görünüşümün iyi olduğunu söylerler ama güldüğüm zaman bu düşünceyi çürütüyordum çünkü dişlerim ayrıktı ve bende asla karizmatik durmadığını söyleyebilirim. 6-7 ay önce kurtuldum bu sorundan. Eski resimlerimle yeni resimlerimi yan yana getirdiğimde eskilere bakmak bile istemiyorum. Gülümseyişim değişince ifadem değişti resmen. Aydın Üniversitesi’nin Bahçelievler’de diş hastanesi var Dentaydın. Ben orada yaptırdım. Hekimler değil akademisyen hocalar tedavilerinizi yapıyor. Böyle bir sorununuz varsa burada yaptırmanızı öneririm

Adsız dedi ki...

Benim bu mankenler den daha güzel düzgün inci gibi bir tek ortası ayrık ve çok ama çok seviyorum onu. Biliyor musunuz? Bazı mankenler para veripte dişlerini ayırttiryor.

Adsız dedi ki...

Anamm benim disleeeerr :Ddd nasil da yakisiyor bana tabiiii sansliyimda fjfjgjfjfjd